Jätkäsaaren uniikin taidehotellin nimeksi Hotel AX – Aukeaa toukokuussa 2022

Helsingin Jätkäsaareen rakentuvan Pohjoismaiden ensimmäisen taidehotellin nimeksi tulee Hotel AX, joka muodostuu sanoista Art Experience. Suomalaisen Primehotelsin operoima hotelli on nyt avattu myyntiin Primehotelsin sivustolla. Ainutlaatuinen konseptihotelli toteutetaan yhteistyössä suomalaisten eturivin nykytaiteilijoiden kanssa, ja kokonaisuuden kapellimestarina toimii sisustusarkkitehti ja kuvanveistäjä Stefan Lindfors.

Konseptin ytimessä on suomalainen nykytaide. Hotellin sisä- ja ulkopuolelta löytyvän monipuolisen taiteen lisäksi Hotel AX toimii vierailijoille alustana, mahdollistajana ja porttina koko Helsingin kulttuuri ja taide-elämään. Myös hotellin nimen juuret juontavat kokonaisvaltaiseen taidekokemukseen.

– Taide on ikuista, ja sen tarjoamat kokemukset ovat yhä tärkeämpiä ihmisten hakiessa matkoiltaan kokonaisvaltaisia elämyksiä. Haluamme opastaa hotellivieraita Helsingin parhaiden elämysten äärelle ja tarjota heille myös mahdollisuuden ilmaista itseään taiteen ja kulttuurin keinoin, Primehotelsin toimitusjohtaja Tomi Peitsalo kertoo.

Hotel AX:n look & feelin suunnittelusta vastaava Stefan Lindfors haluaa loihtia jatkuvasti kehittyvään Jätkäsaareen kansainvälisestikin uniikin taidehotellin. Hotellin suunnittelussa on kuunneltu myös alueen asukkaita.

– Rohkeus ohjaa minua AX:n suunnittelussa, kuten kaikkea tekemistäni jo opiskeluajoistani lähtien. Taide ei synny lainalaisuuksien kautta: kun yllättää itsensä, yllättää usein myös muut. Haluan, että AX:n kohdalla lopputulos herättää tunteita ja jää jokaiselle hotellivieraalle mieleen, Stefan Lindfors kommentoi.

Useita premium-hotelleja omistava ja operoiva Primehotels rakentaa parhaillaan AX:n lisäksi Helsinkiin alkuvuodesta 2022 aukeavaa Hotel Mestaria sekä vuonna 2023 aukeavaa Suomen ensimmäistä Hyatt-ketjun luksushotellia Hotel Grand Hansaa.

Lisätiedot: Tomi Peitsalo, toimitusjohtaja
tomi.peitsalo@primehotels.fi
puh. +358 50 609 31