Seasons of AX yhdistää Helsingin taiteen ja kulttuurin osaksi vierailuasi

Hotel AX:n Seasons of AX tuo uudenlaisia, virkistäviä ja ajatuksia herättäviä taidekokemuksia yhteen viiden eri taiteen teeman alle Helsingistä. Seasons of AX on taiteen ystävien kohtaamispaikka, jossa viisi kuraattoria jakaa taiteen teemoista inspiroituneena kourallisen taidekokemuksia muiden koettaviksi omalla uniikilla tavallaan. Kuraattorit ja teemat muuttuvat kolmesti vuodessa, sillä erilaiset teokset ja taiteen käsitykset värittävät monipuolisuudellaan Helsinkiä ja ilahduttavat sen vieraita.

 

Inspiraation lähteinä kuratoiduille taidekokemuksille ovat viisi eri taiteen teemaa:

 

Kielletty hedelmä

Intohimoa, hikeä ja selittämätöntä vetovoimaa. Viettelys ja erotiikka ovat toimineet taiteen tekemisen inspiraationa aikojen alusta.

Taide voi tulla iholle saakka ja koskettaa tavoilla, joista ei kahvipöydässä puhuta — kielletty hedelmä ei jätä ketään kylmäksi.

 

 

 

 

Suukko suolainen

Merelliseen Helsinkiin on kerrostunut vuosikymmenien taide- ja kulttuurivirtaukset – pääkaupunkimme on täynnä museoita, arkkitehtuuria, tilataidetta ja jokapäiväisessä arjessa ilmeneviä taidekokemuksia.

Helsinki ja Itämeri ovat taidekokemuksina erilaisia jokaiselle — millainen on sinun kaupunkisi meren rannalla?

 

 

 

 

Uusi paikallinen

Taide kuuluu kaikille ja se on kaikkialla. Jätkäsaari ja sen lähiympäristö tarjoavat arjen yllätyksiä ja piilotettuja helmiä — taide voi olla sinun takapihallasi. Hotel AX:n henkilökunta kuratoi hotellin lähiympäristöön keskittyvää taideteemaa, joka avaa silmät asioille, joiden ohi normaalisti kulkisit pysähtymättä.

 

 

 

 

 

Vieras tuntematon

Taide ei ole pelkästään teoksia, joita löytää Ateneumista ja Kiasmasta. Se on asioita, jotka saavat ihon kananlihalle ja sydämen hakkaamaan nopeammin.

Taide voi olla mitä tahansa ja missä tahansa – se voi olla jotain yllättävää ja ennennäkemätöntä. Astu laatikon ulkopuolelle ja kohtaa vieras tuntematon.

 

 

 

 

Ihmeellinen elävä

Maalaus kansallismaisemasta, tilataideteos Helsingin kaupunkimaisemassa, hiidenkirnut lähiössä, henkeäsalpaava näkymä saaristossa – luonto on taideteos itsessään.

Luonto tarjoaa loputonta inspiraatiota ja materiaalia taiteen tekemisen lähtökohdaksi – mitä taide ja luonto merkitsevät sinulle?

 

 

 

 

Anna taiteen liikuttaa ja tutustu Seasons of AX:n kuraattoreihin ja teoksiin!

Seasons of AX »