Joelin uratarina

Keikkatyöläisestä ravintolapäälliköksi – Hotel Ax:n tuore ravintolapäällikkö Joel Salonen arvostaa Primehotelsin hyviä urapolkumahdollisuuksia

 

Joel Salonen on aloittanut Hotel Rantapuistossa tarjoilijana neljä vuotta sitten. Toukokuussa hänestä tulee uuden Hotel Ax:n ravintolapäällikkö. Kuluneeseen neljään vuoteen Primehotelsilla on mahtunut lukuisia erilaisia työpäiviä motivoivassa työilmapiirissä. Työhyvinvoinnin tärkeänä lisänä toimii myös poikkeuksellisen hyvät henkilökuntaedut.

 

Salonen aloitti tarjoilijan työt lukioaikoina Hotel Rantapuistossa vuokrafirman kautta. Tekemisen meininki ja vaihtelevat työpäivät saivat Salosen innostumaan alasta, ja pian hän löysi itsensä Primehotelsin palkkalistoilta.

Neljän vuoden aikainen työskentely ensin tarjoilijana ja sitten vuoropäällikkönä sai kunnianhimoisen Salosen janoamaan lisää haasteita työuraltaan. Apu löytyi Primehotelsin sisältä, kun Saloselle tarjottiin Hotel Ax:n ravintolapäällikön paikkaa.

“Minua motivoi tosi paljon uuden oppiminen ja jatkuva kehittyminen. Olen sellainen tyyppi, että tylsistyn helposti, jos edessä ei ole uusia haasteita.”

 

Primehotels tarjoaa haastetta sitä kaipaaville

Keväällä valmistuva restonomi viihtyy työssä, jossa saa tehdä töitä myös käsillään.
Suurimpana motivaationa Salonen kokee jatkuvan kehittymisen mahdollisuuden, johon hän saa valtavasti tukea Primehotelsilla.

“Olen kiitollinen, että olen saanut kasvaa ja kehittyä täällä. Kun koen tylsistymistä, niin mulle tarjotaan erilaisia mahdollisuuksia. Ei ole tarvinnut kauheasti edes ilmaista asiaa, vaan esimiehet ovat huomanneet, että nyt tarvitaan ehkä vähän lisää haastetta. Tosi monet tällä alalla vaihtavat työpaikkaa, jos talon sisällä ei voi edetä. Onneksi meillä se on mahdollista.”

Uusi Hotel Ax työllistää Salosta jo nyt. Omien sanojensa mukaan hän on päässyt nopeasti mukaan tekemään kaikkea uutta ja mielenkiintoista.

“Tämän hetken nautinto on päästä kehittämään uutta Hotel Ax:ää. Olen innoissani tästä projektista ja aion panostaa siihen täysillä. Arvostan myös meidän Family first -ajattelua, että ensin katsotaan, josko omasta talosta löytyisi sopivia tekijöitä avoimiin paikkoihin.”

 

Priimat henkilökuntaedut edistämässä työhyvinvointia

Itse työn mielekkyyden lisäksi myös hyvät henkilökuntaedut lisäävät tyytyväisyyttä työhön. Primehotelsin henkilökuntaetuihin kuuluu muun muassa sairauskuluvakuutus, joka kattaa myös vapaa-ajalla sattuneet tapaturmat sekä lääkkeet.

“Meidän sairauskuluvakuutus on ihan älytön. En ole kuullut, että kenelläkään tällä alalla olisi noin hyvää vakuutusta.”

Henkilökuntaetuihin kuuluu myös työntekijöiden bonusjärjestelmä. Bonusjärjestelmä perustuu tiettyinä vuodenaikoina työntekijöille maksettavaan bonussummaan, kun ennalta määritelty tavoite on saavutettu.

Erityisenä etuna on lisäksi Prime Guest -järjestelmä, joka on sekin tietynlainen bonusjärjestelmä kanta-asiakkaille. Erityisen tästä tekee se, että myös henkilökunta voi liittyä bonusjärjestelmän osaksi. Joel kertoo, että henkilökuntaeduista majoitus- ja ravintolaedut ovat hänellä kuitenkin kovimmassa käytössä.

“Käyn paljon ulkona syömässä ja suosin meidän omia ravintoloita, joista me saadaan kaikki puoleen hintaan. Lisäksi me saadaan majoitus puoleen hintaan, mikä on mun mielestä jo aika hyvin. Myös perhe ja kaverit saavat alennusta Primehotelsin Family & Friends -eduilla. Mun äiti on ainakin kova käyttämään tätä etua ja hän on ilmaissut olevansa erittäin tyytyväinen, että olen täällä töissä.”

Salonen kokee kuuluvansa työyhteisöön, jossa yksilöistä halutaan pitää huolta. Hän haluaa luoda tulevaan Hotel Ax:n ravintolaan yhtä hyvän työilmapiirin kuin missä hän tällä hetkellä saa työskennellä – tilan, jossa tasa-arvoinen johtaminen sekä työkaverin auttaminen ovat kunniassa.