Virpin uratarina

Kehitysjohtaja Virpi Saarinen on merkittävässä roolissa, kun Primehotels rikkoo toimialan rajoja uusissa hankkeissaan

 

Virpi Saarinen on aloittanut Primehotelsin kehitysjohtajana vuoden 2019 lopussa. Ensimmäisinä projekteinaan hän lähti vetämään Hotel Mestaria ja Ax:ää. Primehotels tarjoaa hyvät edellytykset kehittymiselle ja kehittämiselle, jotka ovat Saarisen erityisalaa.

 

15 vuoden kansainvälinen kokemus hotellien kehityshankkeista on kasvattanut Saarisen taitoa tarkastella laajoja kokonaisuuksia eri perspektiiveistä. Jo hänen ensimmäisestä hotellikonsernin kehityshankkeestaan lähtien häntä on kiehtonut alan nopeatempoinen syke. Saarinen kertoo nauttivansa vaihtelevista työpäivistä ja suurien kokonaisuuksien kehittämisestä.

“Koskaan ei voi tietää, mistä päivä alkaa ja mihin se päättyy. Monessa tehtävässä voi suunnitella, mutta tällä alalla se ei oikein onnistu.”

Primehotelsilla työpäivän syke syntyy erilaisten kehityshankkeiden parissa, joihin on vaikea kyllästyä. Saarinen on toiminut aiemmin samoissa projekteissa Primehotelsin nykyisen toimitusjohtajan Tomi Peitsalon kanssa. Saarinen arvostaa, että häntä osataan haastaa.

“Tomi työntää rajaa rohkeasti, jolloin ei voi mennä sieltä, mistä aita on matalin. Ja tämähän on näissä kehityshankkeissa se juttu, että tuodaan markkinaan jotain sellaista, mitä ei ole. Eli rima on korkealla.”

 

Kehittäminen on reagointia tarkoituksenmukaisuuden kautta

Primehotelsilla havainnoidaan jatkuvasti muuttuvaa ympäristöä ja sen synnyttämiä tarpeita. Saariselle kehittämisessä on parasta juuri se, ettei ole annettu valmista sapluunaa, vaan kaavio syntyy hankkeen edetessä muuttuvien palikoiden loksahdellessa paikoilleen. Saarinen korostaa, että kehitystyön rakenne mukautuu jatkuvasti.

“Kehityshankkeiden alussa kaaos on normaali tilanne. Sen kanssa eläminen ja luottamus, että kaaos asettuu paikoilleen, on kehityshankkeiden ydintä.”

Saarinen on omimmillaan, kun hän saa luoda kehittämiselle suunnan hankkeen edetessä. Taustalla toimii joukko taitavia ammattilaisia kirjavista taustoista. Primehotels ottaa tekijänsä huomioon ja mahdollistaa moniosaamisen sekä yhdessä tekemisen. Yksilöiden osaamisesta ja oppimisesta pidetään huolta, minkä ympärille myös oppimisympäristö Priimus Akatemia rakentuu.

“Me ei olla mikään staattinen yritys, joten täällä saa kehittää ja kehitetään. Kun suuntaviivat ovat valmiit, kerätään työryhmään ne ihmiset, jotka tukevat hankkeen tavoitetta parhaiten. Mun työryhmässä kukaan ei ole mukana vain tittellillään, vaan jokaisen mukana ololla tulee olla tarkoitus.”

 

Primehotelsilla rikotaan toimialan rajoja rohkeasti

Primehotelsilla Saarinen arvostaa erityisesti sitä, ettei eri yksiköille ole valmiiksi rakennettua manuaalia. Kokonsa puolesta Primehotels antaa hyvät mahdollisuudet dynaamiselle toimialan rajojen rikkomiselle.

Kompaktiuudellaan Primehotels antaa mahdollisuuksia toimialan rajojen rikkomiselle hotellikonseptien tyylille ominaisesti.

“Pienuus, se sopii mulle. Jollekin staattisuus voi olla parempi, mutta mulle sopii tällainen tiiviimpi, missä voi luovia. Turvallisuuden tunne pitää aina olla työnantajasta ja ympäristöstä.”

Saarinen korostaa, että heillä työntekijöistä pidetään huolta kattavilla henkilökuntaeduilla. Hän tietää, että työkavereiden ja varsinkin henkilöstöjohdon puoleen voi aina kääntyä.

“Näille eduille sokaistuu jotenkin niin nopeasti. En edes aina suoraan sanoen muista käyttää niitä, koska ne ovat niin kattavat. Ei tule edes ajatelleeksi, mitä kaikkea etuihin kuuluu.”